Centre de Regulació Genòmica

El dijous 28 de novembre els alumnes de l’itinerari científic de primer de batxillerat vam visitar les instal·lacions del Centre de Regulació Genòmica (CRG) al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

 Imatge

 

El PRBB consta de set centres de recerca diferents i conforma una comunitat científica de referència a nivell europeu i mundial. Nosaltres hem tingut l’ocasió de veure i fer una pràctica de laboratori en el CRG, un centre que investiga en biomedicina i treballa en aspectes com el coneixement de l’expressió del genoma i els factors que actuen en aquesta expressió.

 

Dins del CRG vam fer una pràctica relacionada amb les cèl·lules mare i un complex de proteïnes que es coneix amb el nom de Polycomb. Aquestes proteïnes s’associen a l’ADN i inhibeixen l’expressió d’uns determinats gens. Vam determinar els nivells de presència d’una proteïna, anomenada CBX2, que forma part de Polycomb. Per a aquesta tasca, vam realitzar una electroforesi amb ADN.

 Imatge

Un cop fet l’apartat d’experimentació vam mirar d’explicar els resultats observats. Ens va guiar en tot moment un biòleg grec que treballa en el CRG i també una biòloga belga ens va explicar el seu treball en l’estudi dels microtúbuls que permeten la divisió cel·lular. El fet que dos estrangers ens fessin les explicacions en una institució de casa nostra ens va fer veure que la ciència no hi entén de fronteres i la importància que té l’anglès com a llengua internacional.

 

En tots els aspectes va ser una experiència molt enriquidora i motivadora per a aquells a qui ens agrada la recerca científica.  

 

Per més informació:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s