Ciència al Nadal

Us informem de l’activitat oberta “Ciència al Nadal” que organitza l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) el proper dia 19 de desembre al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i que consistirà en dues conferències publiques: “Fronteres de la manipulació genètica humana” a càrrec d’Àngel Raya (investigador ICREA al Institut de Bioenginyeria de Catalunya, IBEC) i “Un cervell molt plàstic: transformacions corporals en realitat virtual” a càrrec de Mavi Sáncehz (investigadora ICREA a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, IDIBAPS):

És una activitat oberta dins del cicle de conferències: “Ciència al Nadal” a l’IBE a càrrec de: Àngel Raya (investigador ICREA al Institut de Bioenginyeria de Catalunya, IBEC) i Mavi Sáncehz (investigadora ICREA a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, IDIBAPS) que organitza Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF).

Data: 19 de desembre

Lloc: Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

(c/Doctor Aiguadé, 88. Barceloneta)

Hora: 17:00

Més informació: http://complex.upf.edu/outreach/ciencia-al-nadal

És molt indicada pels alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat als que els hi agradi la ciència i la seva relació amb la societat.

La importància de donar a conèixer el que els científics anem descobrint resulta especialment important dins aquest segle XXI on ens enfrontem a reptes com el canvi climàtic o la nostra relació amb una tecnologia que canvia a gran velocitat. La ciència no coneix fronteres ni es posa límits, i als darrers 50 anys hem vist com algunes de les grans qüestions que sempre s’han considerat de naturalesa filosòfica, com l’origen de la vida, l’univers o la consciencia han entrat de ple dins del territori de l’anàlisi científic. Tanmateix, els avenços en física, química, biomedicina, genòmica, neurociència, robòtica o biologia evolutiva ens han donat una nova visió de nosaltres mateixos, dels nostres orígens i del potencial per modificar la nostra existència que sovint deixa enrere la ciència-ficció.

Una societat responsable i crítica hi ha d’incorporar el coneixement científic al seu sistema educatiu però també al debat diari. Cal reivindicar el coneixement i el pensament racional com a part essencial de la nostra cultura. Aquesta no és només una possibilitat desitjable: és imprescindible. Com deia Carl Sagan, la ciència és una llum a la foscor, una llum que cal mantenir viva. Amb aquest esperit, comencen aquest any a Barcelona les primeres conferències de Ciència al Nadal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s