Campus Científicos a Sevilla!

Campus Científicos de Verano és una experiència que té com a objectiu principal donar la oportunitat de veure de primera mà una universitat uns anys abans de l’esperat. Ja de pas, permet passar una setmana estudiant una disciplina científica escollida prèviament envoltat de vint-i-nou persones amb interessos similars procedents de diverses parts d’Espanya.

Des que vaig saber que podria participar al programa fins que realment vaig participar-hi va haver-hi temps per intentar fer-se una idea de què em trobaria. Evidentment, em preocupava com afrontaria haver d’estar amb gent que no coneixia encara, almenys al principi. També havia de tenir en compte que el que anava a fer realment era treballar el tema que havia triat, tot i que aleshores no em preocupava gaire. Concretament, el projecte que vaig escollir era “Criptografía y números primos”, que es feia a la Universitat de Sevilla. A cada universitat on es fa el programa s’hi fan quatre projectes amb unes set persones a cadascun.

Un cop vaig arribar a Sevilla el primer va ser veure i poder parlar per primera vegada amb tots aquells amb qui compartiria el campus, alguns moments memorables i també classes de criptografia. La primera nit vam intentar conèixe’ns i establir vincles entre nosaltres.

Però el dia següent van començar les classes i vam haver d’estar pel que tocava. El pla de treball consistia (concretant en el meu projecte) en veure diferents sistemes d’encriptació utilitzats al llarg de la història, i aprendre també a desencriptar-los. Per això vam necessitar aplicar matemàtica prou avançada i un programari informàtic especial. Al final de la setmana tots els projectes es presentaven davant de la resta, de manera que poguéssim veure els altres temes que, a Sevilla, tractaven l’electrònica, la genètica i el món de la vida artificial.

Les classes només ocupaven els matins, de manera que encara quedaven les tardes, quan ens ajuntàvem tots els projectes i visitàvem diversos punts de la ciutat, acompanyats sempre de les monitores. Era aleshores (i més tard, a la nit) quan podíem estar més junts i compartir moments que es convertirien en anècdotes inoblidables.

Lamentablement, l’experiència només dura sis dies i al setè va arribar el moment de tornar. A ningú li agradava pensar que els nous amics que havia conegut allà marxarien i no seria tan fàcil retrobar-se però mantenim l’esperança de tornar-nos a veure algun dia en algun lloc. I això és el que fa de Campus Científicos de Verano una experiència inoblidable.

Per això dono les gràcies a tots els qui han fet possible la meva participació al programa i animo a intentar participar-hi a tots aquells qui en tinguin la oportunitat.
I també dono les gràcies d’alguna manera a tots aquells amb qui vaig compartir el campus de Sevilla durant una setmana, ja fossin de Madrid, Andalusia, València, Aragó, Múrcia, Las Palmas…

Martí Jané

Estudiant de 1r de Batxillerat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s